Kaj je PLM

Co je PLM?

Kaj je to PLM Software?

PLM (upravljanje življenskega cikla izdelka) predstavlja integracijo podatkov, datotek, procesov, poslovnih sistemov in ljudji v eno kompleksno, sistemsko in informacijsko okolje podjetja. Programska oprema omogoča navedene podatke efektivno upravljati v okvirju celega življenskega cikla izdelka vključno z varčevanjem stroškov v procesu od prve ideje, preko konstrukcije, proizvodnje do prodaje izdelka in konca življenske dobe izdelka.

(definicija PLM od celosvetovno največega dobavitelja PLM, družbe SIEMENS Industry Software)

PLM pokriva 5 glavnih področij

  • sistemski inženiring (Systems engineering, SE)
  • upravljanje izdelkov in portfelja izdelkov (Product and portfolio management, PPM)
  • načrtovanje izdelkov (Product design, CAx)
  • upravljanje tehnologije proizvodnje (Manufacturing process management, MPM)
  • upravljanje podatkov in datotek izdelkov (Product data management, PDM)

Upravljanje življenskega cikla izdelka omogoča ustvarjati inovacije

PLM je možno smatrati kot podatkovno strategijo in tudi strategijo podjetja. To pomeni, da PLM povezuje ljudi, datoteke, procese in sisteme v podjetju ter za podjetje in njihove partnerje ustvarja hrbtenico informacij izdelka. Podatkovna strategija omogoča ustvarjanje koherentne strukture datotek s pomočjo konsolidacije obstoječih sistemov. Strategije podjetja omogoča organizaciji delovati pri konstrukciji, proizvajanju in podpore izdelkov kot ena ekipa in istočasno za prihajojoče potrebe beležiti preverjene postopke in pridobito znanje. Vašemu podjetju omogoča prinašati enotne in podatkovno podprte odločitve v vseh fazah življenskega cikla izdleka.

Rešitev PLM ustvarja kompleksno platformo za

  • optimizacijo medsebojnega sodelovanja podjetji/oddelkov tekom življenskega cikla izdelka
  • implementacijo enega sistema shranjevanja podatkov in datotek tako, da bi pravi ljudje videli prave podatke in datoteke v pravem trenutku in v pravilnem kontekstu

 

 

Preverite si naš test